Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, aromatyczny pomysł na poczciwego kurczaka :-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1309
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1309
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
Składniki
Mięso należy umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem na równej wielkości plastry. Lekko rozbić, posypać solą oraz pieprzem i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem (ok. 2 minuty). Usmażone mięso przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Jabłko i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju podsmażyć chwilę płatki migdałów. Następnie dodać rodzynki, startą cebulę i jabłko oraz czosnek. Przyprawić chili oraz przyprawą curry. Całość chwilę smażyć. Następnie wlać mleko kokosowe i dalej smażyć na wolnym ogniu, kilka minut aby smaki się połączyły.
Odsączone z tłuszczu mięso należy włożyć do sosu i chwilę razem podgrzewać (ok. 2 minuty). Dodać sok z cytryny.
Wymieszać. Mięso podawać z ryżem i sosem. Smacznego :-)