Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, aromatyczny pomysł na poczciwego kurczaka :-)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Mięso należy umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem na równej wielkości plastry. Lekko rozbić, posypać solą oraz pieprzem i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem (ok. 2 minuty). Usmażone mięso przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Jabłko i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju podsmażyć chwilę płatki migdałów. Następnie dodać rodzynki, startą cebulę i jabłko oraz czosnek. Przyprawić chili oraz przyprawą curry. Całość chwilę smażyć. Następnie wlać mleko kokosowe i dalej smażyć na wolnym ogniu, kilka minut aby smaki się połączyły.
Odsączone z tłuszczu mięso należy włożyć do sosu i chwilę razem podgrzewać (ok. 2 minuty). Dodać sok z cytryny.
Wymieszać. Mięso podawać z ryżem i sosem. Smacznego :-)