Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, aromatyczny pomysł na poczciwego kurczaka :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14039
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15915
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14039
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15915
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Mięso należy umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem na równej wielkości plastry. Lekko rozbić, posypać solą oraz pieprzem i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem (ok. 2 minuty). Usmażone mięso przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Jabłko i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju podsmażyć chwilę płatki migdałów. Następnie dodać rodzynki, startą cebulę i jabłko oraz czosnek. Przyprawić chili oraz przyprawą curry. Całość chwilę smażyć. Następnie wlać mleko kokosowe i dalej smażyć na wolnym ogniu, kilka minut aby smaki się połączyły.
Odsączone z tłuszczu mięso należy włożyć do sosu i chwilę razem podgrzewać (ok. 2 minuty). Dodać sok z cytryny.
Wymieszać. Mięso podawać z ryżem i sosem. Smacznego :-)