Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka, aromatyczna i pełna smaku. Oto sprawdzony przepis.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 193
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 77
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 193
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 77
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Składniki
Marchewkę pokroić w cienkie paseczki. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i zblanszować (gotować 2-3 minuty, a następnie zanurzyć w zimnej wodzie).
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć marchewkę ok 2-3 minut, następnie dodajemy brokuł i również podsmażamy ok 2-3 minuty. Podsmażone warzywa wyciągamy z patelni na talerz, a na tej samej patelni bez mycia podsmażamy kurczaka (nadmiar powstałego płynu można wylać a dodać niewielką oleju). Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Jak kurczak będzie już trochę podsmażony dodajemy czosnek, a następnie bulion.
Jak kurczak się chwilę podusi z bulionem dodajemy miód oraz sos sojowy. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody i wlewamy do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy warzywa.
Gotowego kurczaka podajemy z ryżem.