Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie smaczne danie namiastka kuchni indonezyjskiej
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421557
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2109
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421557
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2109
Składniki
natka pietruszki do podania
Mięso pokrój na dość sporą kostkę. Przełóż do miski, dodaj sos sojowy, wymieszaj. Cebule obierz i pokrój na cienkie piórka. W woku lub dużej patelni silnie rozgrzej ghee z olejem. Włóż cebulę, lekko posól i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając przez 2 minuty. Dodaj mięso wraz z sosem i nie przerywając mieszania, smaż, aż zmieni kolor. Dodaj sos orzeszkowy, wymieszaj, trzymaj na ogniu przez minutę. Danie podawaj udekorowane natką pietruszki. Smakuje najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko oraz soczystą surówką.