Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie smaczne danie namiastka kuchni indonezyjskiej
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35703
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
natka pietruszki do podania
Mięso pokrój na dość sporą kostkę. Przełóż do miski, dodaj sos sojowy, wymieszaj. Cebule obierz i pokrój na cienkie piórka. W woku lub dużej patelni silnie rozgrzej ghee z olejem. Włóż cebulę, lekko posól i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając przez 2 minuty. Dodaj mięso wraz z sosem i nie przerywając mieszania, smaż, aż zmieni kolor. Dodaj sos orzeszkowy, wymieszaj, trzymaj na ogniu przez minutę. Danie podawaj udekorowane natką pietruszki. Smakuje najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko oraz soczystą surówką.