Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie smaczne danie namiastka kuchni indonezyjskiej
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 683
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 658
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 683
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 658
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Składniki
natka pietruszki do podania
Mięso pokrój na dość sporą kostkę. Przełóż do miski, dodaj sos sojowy, wymieszaj. Cebule obierz i pokrój na cienkie piórka. W woku lub dużej patelni silnie rozgrzej ghee z olejem. Włóż cebulę, lekko posól i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając przez 2 minuty. Dodaj mięso wraz z sosem i nie przerywając mieszania, smaż, aż zmieni kolor. Dodaj sos orzeszkowy, wymieszaj, trzymaj na ogniu przez minutę. Danie podawaj udekorowane natką pietruszki. Smakuje najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko oraz soczystą surówką.