Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie smaczne danie namiastka kuchni indonezyjskiej
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4613
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8337
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13159
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4613
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8337
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13159
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Składniki
natka pietruszki do podania
Mięso pokrój na dość sporą kostkę. Przełóż do miski, dodaj sos sojowy, wymieszaj. Cebule obierz i pokrój na cienkie piórka. W woku lub dużej patelni silnie rozgrzej ghee z olejem. Włóż cebulę, lekko posól i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając przez 2 minuty. Dodaj mięso wraz z sosem i nie przerywając mieszania, smaż, aż zmieni kolor. Dodaj sos orzeszkowy, wymieszaj, trzymaj na ogniu przez minutę. Danie podawaj udekorowane natką pietruszki. Smakuje najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko oraz soczystą surówką.