Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-08-2016
Prosto i szybko, a do tego pożywnie i smacznie - takie obiady lubię najbardziej :) Nie wymagają wiele czasu, a potrafią ucieszyć podniebienie :D Dzisiaj zapraszam na piersi z kurczaka skąpane w kremowym, lekko słodkim śmietanowo - musztardowym sosie z dodatkiem natki pietruszki oraz cebulki. Danie można podawać z ryżem, makaronem lub puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką. Kombinacja dodatków dowolna - kurczak sprawdzi się w każdym połączeniu. Smacznie polecam :D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1277
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113565
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1277
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113565
Składniki
Cebulę kroimy w dużą kostkę i szklimy ją na maśle.
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej dwie łyżki oleju lub oliwy i smażymy piersi z kurczaka, aż delikatnie się zarumienią.
Śmietanę łączymy z musztardą, doprawiamy solą, dodajemy do kurczaka, doprowadzamy do wrzenia i dusimy jeszcze przez 1 minutę. Na koniec do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Całość podajemy z ryżem, makaronem lub puree ziemniaczanym i świeżą surówką.
Życzę smacznego! :)