Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak to propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni,
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1214
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 915
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 23
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1214
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 915
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 23
Składniki
Ziemniaki myjemy kroimy na ćwiartki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Wrzucamy do garnka na rozgrzane masło. Dusimy do miękkości. Piersi kroimy na mniejsze kawałki doprawiamy pieprzem , solą,(można doprawić przyprawą do kurczaka). w Większym naczyniu mieszamy przestudzony bulion, wodę i wino. Wlewamy do garnka aż warzywa będą miękkie. Piersi odsmażamy na oleju rozgrzanym z każdej strony po 2 minuty i dodajemy do pozostałych warzyw doprawiamy do smaku i dusimy przez 10 min.