Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak to propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni,
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1052
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 768
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 117
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1052
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 768
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki myjemy kroimy na ćwiartki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Wrzucamy do garnka na rozgrzane masło. Dusimy do miękkości. Piersi kroimy na mniejsze kawałki doprawiamy pieprzem , solą,(można doprawić przyprawą do kurczaka). w Większym naczyniu mieszamy przestudzony bulion, wodę i wino. Wlewamy do garnka aż warzywa będą miękkie. Piersi odsmażamy na oleju rozgrzanym z każdej strony po 2 minuty i dodajemy do pozostałych warzyw doprawiamy do smaku i dusimy przez 10 min.