Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w zielonym curry

Kurczak w zielonym curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51236

Dodano:

Odsłon: 897

Idealna propozycja na szybki i aromatyczny obiad.

Składniki

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 50 g zielonej pasty curry
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • dymka ze szczypiorem
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak w zielonym curry

Przygotowanie

  1. Udka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Pastę rozrabiamy w oleju, mieszamy z mięsem, które przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Zapiekamy 40 min w temperaturze 175°C.
    Podajemy z dymką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 04 czerwca 2018 Nie spotkałam jeszcze zielonego curry, więc czas najwyższy spróbować :)
cudne danie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 03 czerwca 2018 Właśnie widziałam zielone curry i zastanawiałam się do czego można go użyć :) Pysznie danie wygląda. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nemezja 02 czerwca 2018 Uwielbiam smak curry, ale mnie zdecydowanie wystarcza ostrość żółtego curry ;) W połączeniu z kurczakiem jest pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń