Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z kapustą, cebulą i przyprawami w sosie pomidorowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1408
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1408
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i układamy na patelni polanej olejem rzepakowym(ja użyłam woka), kapustę kroimy w paseczki i układamy na cebuli. Następnie solimy i posypujemy czerwoną słodką papryką.
Oczyszczone ćwiartki kurczaka solimy, obsypujemy z obu stron czosnkiem i przyprawą garam masala. Następnie układamy na kapuście i przysmażamy. Kiedy poczujemy zapach smażonej cebuli, dolewamy 2 szklanki wody i dusimy pod przykrywką około godziny.
Przed końcem gotowania dodajemy dowolne zioła, ja użyłam własnej mieszanki zebranej z ogrodu i wysuszonej (liście selera, pora, pietruszki, tymianku i oregano.)