Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z kapustą, cebulą i przyprawami w sosie pomidorowym.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1115
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1115
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i układamy na patelni polanej olejem rzepakowym(ja użyłam woka), kapustę kroimy w paseczki i układamy na cebuli. Następnie solimy i posypujemy czerwoną słodką papryką.
Oczyszczone ćwiartki kurczaka solimy, obsypujemy z obu stron czosnkiem i przyprawą garam masala. Następnie układamy na kapuście i przysmażamy. Kiedy poczujemy zapach smażonej cebuli, dolewamy 2 szklanki wody i dusimy pod przykrywką około godziny.
Przed końcem gotowania dodajemy dowolne zioła, ja użyłam własnej mieszanki zebranej z ogrodu i wysuszonej (liście selera, pora, pietruszki, tymianku i oregano.)