Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne mięso kurczaka w sosie z dodatkiem nieco cierpkich owoców derenia.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
Zbieramy pół litra owoców derenia. Najsłodsze są te co świeżo opadły na ziemię. Zebrane owoce myjemy i pozbawiamy pestki. Kurczaka nacieramy przyprawami. Cebulę kroimy w piórka. Całość posypujemy dereniem i posypujemy wiórkami masła oraz polewamy miodem. Pieczemy pod przykryciem w naczyniu żeliwnym. Naczynie z kurczakiem wkładamy do zimnego piecyka, nastawiamy na 200 stopni C po nagrzaniu zmniejszamy temperaturę do 150 stopni C i pieczemy przez 2 godziny. Tak przygotowane mięso podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną.