Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja dla miłośników drobiu i dyni ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Składniki
Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące z obu stron. Na rozgrzanym maśle mięso obsmażyć z każdej strony przez kilka minut.
Następnie mięso zdjąć, na patelnię przełożyć pokrojoną w kostkę cebulkę, zeszklić i dodać starte na drobnych oczkach marchewkę i dynię. Smażyć przez kilka minut. Potem z powrotem przełożyć pierś, dusić razem z warzywami kilka minut pod przykryciem.
Na końcu wlać śmietankę, zagotować. Podawać np. z ryżem. Smacznego!