Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja dla miłośników drobiu i dyni ;)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące z obu stron. Na rozgrzanym maśle mięso obsmażyć z każdej strony przez kilka minut.
Następnie mięso zdjąć, na patelnię przełożyć pokrojoną w kostkę cebulkę, zeszklić i dodać starte na drobnych oczkach marchewkę i dynię. Smażyć przez kilka minut. Potem z powrotem przełożyć pierś, dusić razem z warzywami kilka minut pod przykryciem.
Na końcu wlać śmietankę, zagotować. Podawać np. z ryżem. Smacznego!