Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja dla miłośników drobiu i dyni ;)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 74
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące z obu stron. Na rozgrzanym maśle mięso obsmażyć z każdej strony przez kilka minut.
Następnie mięso zdjąć, na patelnię przełożyć pokrojoną w kostkę cebulkę, zeszklić i dodać starte na drobnych oczkach marchewkę i dynię. Smażyć przez kilka minut. Potem z powrotem przełożyć pierś, dusić razem z warzywami kilka minut pod przykryciem.
Na końcu wlać śmietankę, zagotować. Podawać np. z ryżem. Smacznego!