Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle intensywne w smaku, rozgrzewające danie idealne na chłodne dni...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażany na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i jabłka. Morele kroimy w cienkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Opcjonalnie, jeśli jesteśmy fanami bardzo ostrej kuchni, możemy dodać papryczkę chili. Podlewamy odrobinę wodą i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy/ pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem. Smacznego!