Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle intensywne w smaku, rozgrzewające danie idealne na chłodne dni...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1372
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1372
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażany na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i jabłka. Morele kroimy w cienkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Opcjonalnie, jeśli jesteśmy fanami bardzo ostrej kuchni, możemy dodać papryczkę chili. Podlewamy odrobinę wodą i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy/ pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem. Smacznego!