Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle intensywne w smaku, rozgrzewające danie idealne na chłodne dni...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16107
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16107
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5111
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażany na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i jabłka. Morele kroimy w cienkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Opcjonalnie, jeśli jesteśmy fanami bardzo ostrej kuchni, możemy dodać papryczkę chili. Podlewamy odrobinę wodą i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy/ pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem. Smacznego!