Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie doskonale na przyjecie gosci ale i nie tylko
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Składniki
Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodajemy piersi z kurczaka ktore wczesniej lekko rozbijamy solimy piepszymy i obtaczamy z obu stron w mace.Po wrzuceniu na patelnie gdy maka przyklei sie dobrze z obu stron kurczaka wlac biale wino trzymac ok 5 minut nastepnie dodac mleko w ten sposob utworzy sie lekki sos .Jesli trzeba posolic i popiepszyc do smaku przykryc pokrywka i odstawic. Na innej patelni z mala zawartoscia olivy z olivek wrzucic wrzesniej umyte wysuszone i pokrojone w paski pieczarki dodac pokrojona drobno pietruszke zielone trzymac na ogniu ok 15 minut mieszajac od czasu do czasu.Na sam koniec pieczarki dodac do kurczaka wszystko delikatnie wymieszac jesli danie jest za suche mozna dodac mleka. Na sam koniec posypac zielona pietruszka. Smacznego podawac z cieplym pieczywem