Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie doskonale na przyjecie gosci ale i nie tylko
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodajemy piersi z kurczaka ktore wczesniej lekko rozbijamy solimy piepszymy i obtaczamy z obu stron w mace.Po wrzuceniu na patelnie gdy maka przyklei sie dobrze z obu stron kurczaka wlac biale wino trzymac ok 5 minut nastepnie dodac mleko w ten sposob utworzy sie lekki sos .Jesli trzeba posolic i popiepszyc do smaku przykryc pokrywka i odstawic. Na innej patelni z mala zawartoscia olivy z olivek wrzucic wrzesniej umyte wysuszone i pokrojone w paski pieczarki dodac pokrojona drobno pietruszke zielone trzymac na ogniu ok 15 minut mieszajac od czasu do czasu.Na sam koniec pieczarki dodac do kurczaka wszystko delikatnie wymieszac jesli danie jest za suche mozna dodac mleka. Na sam koniec posypac zielona pietruszka. Smacznego podawac z cieplym pieczywem