Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mięso z dodatkiem pieczarek. Nie ważne, czy są nimi nadziane, przełożone, czy to mielone z ich dodatkiem, czy wyłożone na wierzchu mięsa - takie zestawienie zawsze świetnie się sprawdza. Tym razem bardzo prosty pomysł - obsmażone na złoto piersi kurczaka przykrywamy podsmażonymi z cebulą pieczarkami, przykrywamy kruszoną z płatków owsianych i parmezanu, a następnie całość zapiekamy.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Rumiane mięso rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego lub niedużej blaszki do pieczenia.
Pieczarki kroimy na cząstki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła z około 1 łyżką oleju i dorzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż cała woda odparuje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Pieczarki wykładamy na mięso.
Do miseczki przesypujemy płatki owsiane, parmezan oraz bułkę tartą. Dodajemy masło i doprawiamy solą oraz pieprzem. Składniki rozcieramy w dłoniach, aż powstaną drobne grudki. Kruszonkę rozkładamy na pieczarkach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut (lub do zarumienienia).