Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie w przygotowaniu i w jedzeniu ;p Doskonałe do ryżu lub makaronu-na zdjęciu makaron grube spaghetti z pszenicy durum.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę i przyprawiamy wegetą. Najlepiej odstawić na jakieś 30 minut żeby mięso naszło smakiem przyprawy. Mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą,smażymy dokładnie,następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dalej podsmażamy.Por przekrawamy na pół i kroimy w półtalarki. Wrzucamy na podsmażonego kurczaka z pieczarkami.Smażymy do momentu aż por zrobi się miękki.Stawiamy patelnię na najmniejszy ogień i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem.Jeśli trzeba to dodajemy trochę soli.Gotowego kurczaka podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami.Smacznego!