Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie w przygotowaniu i w jedzeniu ;p Doskonałe do ryżu lub makaronu-na zdjęciu makaron grube spaghetti z pszenicy durum.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1183
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1183
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę i przyprawiamy wegetą. Najlepiej odstawić na jakieś 30 minut żeby mięso naszło smakiem przyprawy. Mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą,smażymy dokładnie,następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dalej podsmażamy.Por przekrawamy na pół i kroimy w półtalarki. Wrzucamy na podsmażonego kurczaka z pieczarkami.Smażymy do momentu aż por zrobi się miękki.Stawiamy patelnię na najmniejszy ogień i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem.Jeśli trzeba to dodajemy trochę soli.Gotowego kurczaka podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami.Smacznego!