Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4974
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4974
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w cienkie paski i smażymy z czosnkiem pokrojonym w plasterki i cebulą w paski. Po kilku minutach dodajemy przyprawy.
Gdy mięso jest już gotowe dodajemy pomidory obrane ze skórki i drobno posiekane. Dusimy kilka minut i dodajemy śmietanę oraz natkę pietruszki i liście bazylii.
Dusimy kolejne kilka minut i do sosu wsypujemy makaron (najlepiej al dente, w trakcie gotowania wchłonie nadmiar sosu).
Podajemy w głębokim talerzu i posypujemy parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.