Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5557
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5557
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w cienkie paski i smażymy z czosnkiem pokrojonym w plasterki i cebulą w paski. Po kilku minutach dodajemy przyprawy.
Gdy mięso jest już gotowe dodajemy pomidory obrane ze skórki i drobno posiekane. Dusimy kilka minut i dodajemy śmietanę oraz natkę pietruszki i liście bazylii.
Dusimy kolejne kilka minut i do sosu wsypujemy makaron (najlepiej al dente, w trakcie gotowania wchłonie nadmiar sosu).
Podajemy w głębokim talerzu i posypujemy parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.