Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekąska lubiana szczególnie przez dzieci i młodzież
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25155
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 410
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 587
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25155
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 410
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 587
Składniki
1. skrzydełka umyć, podzielić na 3 części, trzecie, najcieńsze części odłożyć (można użyć do zupy), pozostałe części skrzydełek doprawić sosem sojowym, przyprawą do kurczaka i ewen. solą, odstawić (najlepiej na całą noc) do lodówki, 2. filety pokroić w paski, posypać solą i pieprzem, odstawić, 3. skrzydełka wstawić do piekarnika (ja piekłam w rękawie), piec ok 30-35 min, 4. płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z bułką, kawałki piersi panierować w osolonym jajku, potem w bułce z płatkami, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, 5. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem, 6. kurczak podawać, na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym