Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekąska lubiana szczególnie przez dzieci i młodzież
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 30
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 255
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 778
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1665
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 30
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 255
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 778
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1665
Składniki
1. skrzydełka umyć, podzielić na 3 części, trzecie, najcieńsze części odłożyć (można użyć do zupy), pozostałe części skrzydełek doprawić sosem sojowym, przyprawą do kurczaka i ewen. solą, odstawić (najlepiej na całą noc) do lodówki, 2. filety pokroić w paski, posypać solą i pieprzem, odstawić, 3. skrzydełka wstawić do piekarnika (ja piekłam w rękawie), piec ok 30-35 min, 4. płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z bułką, kawałki piersi panierować w osolonym jajku, potem w bułce z płatkami, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, 5. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem, 6. kurczak podawać, na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym