Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smacznego, bardzo aromatycznego i pikantnego kurczaka z warzywami. Danie z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom wyrazistych i aromatycznych potraw w stylu tajskim.
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub pasy i oprószamy je solą oraz słodką i ostrą papryką.
Cebule kroimy w piórka i szklimy je na oleju rzepakowym.
Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone w krążki słodkie papryki spiczaste oraz papryczkę chili i chwilę razem smażymy do momentu, aż warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości.
Na drugiej patelni, podsmażamy delikatnie kawałki kurczaka oprószone przyprawami.
Gdy warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości, dodajemy do nich podsmażone kawałki kurczaka, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, cukier brzozowy, 0,5 łyżeczki kminku, 2 łyżki słonego sosu sojowego i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut.
Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostrą papryką.
Życzę smacznego! :)
Propozycja na aromatycznego, wyrazistego kurczaka w tajskim sosie pomidorowym...
Odsłon: 3785
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 9
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37025
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1689
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 9
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37025
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1689
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub pasy i oprószamy je solą oraz słodką i ostrą papryką.
Cebule kroimy w piórka i szklimy je na oleju rzepakowym.
Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone w krążki słodkie papryki spiczaste oraz papryczkę chili i chwilę razem smażymy do momentu, aż warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości.
Na drugiej patelni, podsmażamy delikatnie kawałki kurczaka oprószone przyprawami.
Gdy warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości, dodajemy do nich podsmażone kawałki kurczaka, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, cukier brzozowy, 0,5 łyżeczki kminku, 2 łyżki słonego sosu sojowego i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostrą papryką.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 9
Krokiety z mięsem
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 20