Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-07-2015
Propozycja na smacznego, bardzo aromatycznego i pikantnego kurczaka z warzywami. Danie z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom wyrazistych i aromatycznych potraw w stylu tajskim.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub pasy i oprószamy je solą oraz słodką i ostrą papryką.
Cebule kroimy w piórka i szklimy je na oleju rzepakowym.
Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone w krążki słodkie papryki spiczaste oraz papryczkę chili i chwilę razem smażymy do momentu, aż warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości.
Na drugiej patelni, podsmażamy delikatnie kawałki kurczaka oprószone przyprawami.
Gdy warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości, dodajemy do nich podsmażone kawałki kurczaka, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, cukier brzozowy, 0,5 łyżeczki kminku, 2 łyżki słonego sosu sojowego i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostrą papryką.
Życzę smacznego! :)