Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny obiad gotowy w zaledwie pół godziny! Tylko cztery składniki! Szybko i smacznie! Posiłek idealny dla osób na diecie! Tylko mięso i warzywa!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2380
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1320
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2380
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1320
Składniki
Fasolkę i pokrojone w kostkę, obrane bataty polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, połową łyżeczki rozmarynu i połową łyżeczki tymianku. Mieszamy.
Mięso polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką papryki ostrej, łyżeczką papryki słodkiej, łyżeczką papryki wędzonej, łyżeczką czosnku w proszku i szczyptą kurkumy. Dodajemy pokrojoną cebulę i dokładnie mieszamy.
Jeśli mamy więcej czasu możemy odstawić mięso na kilka godzin do zamarynowania.
Na jedną połowę blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy warzywa na drugą stronę wykładamy mięso.
Potrawę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.