Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zapiekany z włoszczyzną
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 260
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 358
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4469
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3698
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 260
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 358
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4469
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3698
Składniki
Na dnie naczynia układamy doprawione filety z piersi kurczaka, podlewamy odrobinę olejem i wodą. Dodajemy dowolnej przyprawy do mięs żeby smak wywaru który powstanie po pieczeniu i jak włoszczyzna puści wodę był bardziej wyrazisty,
Na wierzchu układamy kolejno kilka marchewek, dwa nieduże kawałki pora, mały kawałek selera, cebulę, szypulkę (albo dwie cebule po prostu), pietruszkę, 2-4 pomidory (tutaj akurat dorzuciłem jeszcze paprykę). Przykrywamy naczynie i pieczemy w ok 220 stopniach, ustawiając pieczenie tradycyjne. W zależności od piekarnika 90-120 minut aż warzywa staną się miękkie. Podajemy z sosem który uzyskamy w czasie pieczenia.
Smacznego :)