Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty obiad na szybko. Wyśmienity kurczak z fasolką szparagową. Danie, do którego będziesz wracać. Banalnie prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 136
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1299
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 136
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1299
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą curry oraz solą. 2. Cebulę, czosnek, imbir obieram. Cebulę, imbir kroję bardzo drobno a czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso i smażę około 10 minut.
4. Po tym czasie dodaję fasolkę szparagową oraz umyte, osuszone, oczyszczone z nasion i pokrojone w paseczki papryki. 5. Podlewam jedną szklanką wody, wsypuję kurkumę oraz sól i gotuję 10 minut. 6. Na koniec wlewam śmietanę, 2 minutki gotuję.
7. Gotowe, podaję z ryżem. 8. Smacznego.