Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla każdego coś dobrego, mięsa, warzywa, sałatki, oraz zdrowe dodatki. Warzywa u mnie jednak wygrywają, zawsze ze smakiem szybko znikają, a jak je z kuskusem podałam to nowych zwolenników kaszy zyskałam. Delikatne połączenie kuskus z dobrze doprawionymi warzywami, i z świeżymi ziołami, jako samodzielne danie smakowało idealnie, a dla mięsnych wielbicieli zastąpiło pieczywo genialnie.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po 15 min odcedzamy i kroimy na połowę kawałki, jeśli były w całości. Kuskus zalewamy gorącą wodą (ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy) ze szczyptą soli. Odstawiamy na 5 min pod przykryciem. Warzywa obieramy i kroimy. Marchew w plasterki ok. 0,5 cm, paprykę w mniejsze kawałki (paski, kwadraty), cebule na ćwiartki, ósemki, w zależności od ich wielkości. Wszystkie warzywa, grzyby mun łączymy ze sobą, skrapiamy olejem i doprawiamy solą, pieprzem oraz chili. Dodajemy rozmaryn, lubczyk i całość mieszamy. Warzywa przekładamy do dużej foremki aluminiowej, przykrywamy folią aluminiową i grillujemy do momentu, aż będą al dente. Przed dodaniem wyciągamy gałązkę lubczyku i rozmarynu. Pieczarki oddzielnie skrapiamy olejem, oprószamy kurkumą, solą i mieszamy, oddzielnie grillujemy.