Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe kluchy, które podane np. z dodatkiem gulaszu stanowią świetny obiad :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 313
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26965
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 313
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26965
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aby ciasto podwoiło objętość. Gotowe ciasto podzielić na równe, dość duże części i rozpłaszczyć. Pozostawić do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać np.ze swoją ulubioną wersją gulaszu i startym na dużych oczkach żółtym serem. Smacznego!