Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe kluchy, które podane np. z dodatkiem gulaszu stanowią świetny obiad :)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4065
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 162
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4065
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 162
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aby ciasto podwoiło objętość. Gotowe ciasto podzielić na równe, dość duże części i rozpłaszczyć. Pozostawić do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać np.ze swoją ulubioną wersją gulaszu i startym na dużych oczkach żółtym serem. Smacznego!