Do góry

Dania główne Przepis na:

Langosze z gulaszem

Langosze z gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5440

Dodano:

Odsłon: 699

Pyszne drożdżowe kluchy, które podane np. z dodatkiem gulaszu stanowią świetny obiad :)

Składniki

  • mąka pszenna 500 g
  • drożdże świeże 30 g
  • woda letnia 280 ml
  • sól morska 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • śmietana 12% 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • gulasz jako dodatek
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Langosze z gulaszem

Przygotowanie

  1. Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aby ciasto podwoiło objętość. Gotowe ciasto podzielić na równe, dość duże części i rozpłaszczyć. Pozostawić do napuszenia.

  2. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

  3. Podawać np.ze swoją ulubioną wersją gulaszu i startym na dużych oczkach żółtym serem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń