Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe kluchy, które podane np. z dodatkiem gulaszu stanowią świetny obiad :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek letniej wody i kilka łyżek mąki, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu, aby ciasto podwoiło objętość. Gotowe ciasto podzielić na równe, dość duże części i rozpłaszczyć. Pozostawić do napuszenia.
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać np.ze swoją ulubioną wersją gulaszu i startym na dużych oczkach żółtym serem. Smacznego!