Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Składniki
Przygotowac sos ragout: posiekaną cebulę i roztarty czosnek podsmażyc na oleju, dodac mięso, zrumienic. Dodac pokrojone pomidory i kostkę rosołową, sól, pieprz, wymieszac i gotowac na wolnym ogniu ok. 20 min. Przygotowac beszamel: Roztopic masło, wsypac mąkę, dodac mleko i mieszając zagotowac, aż zgęstnieje. Formę wysmarowac masłem, wlac 1/4 sosu beszamel, nałożyc warstwę lasagne, zalac 1/4 beszamela i 1/3 sosu ragout. Posypac serem. Powtarzac czynności trzykrotnie. Ostatnią warstwę zalac sosami, posypac obficie serem, skropic masłem i zapiekac ok. 25 min. w temperaturze 180 stopni. Podawac gorące przybrane świeżymi listkami bazylii lub pietruszki. Smacznego. (Potrawę można przygotowac tylko z jednym sosem, przekładając: makaron, sos, mięso, ser, sos itd. na przemian.)