Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co dzisiaj na obiad? Lasagne! I wszyscy od razu pędzą do stołu. Obok spaghetti to ulubione danie mojej rodziny. Ostatnia wyglądała tak :)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40692
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1077
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3421
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40692
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1077
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3421
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać mięso. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami, usmażyć. Wlać passattę. Wszystko razem smażyć przez kilka minut. Ponownie doprawić.
50g masła rozpuścić w rondlu, dodać mąkę. Przesmażyć chwilę. Wlać mleko. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszać, aż zgęstnieje.
Prostokątną formę wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Sosem beszamelowym wysmarować dno formy. Wyłożyć makaronem. Rozsmarować trochę sosu pomidorowego, potem trochę beszamelowego. Posypać parmezanem. Czynności powtarzać, aż się skończą składniki. Na wierzchu ma być makaron posmarowanym tylko sosem beszamelowym i posypany parmezanem.
Piec ok. 30-40 minut. Smacznego :)