Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co dzisiaj na obiad? Lasagne! I wszyscy od razu pędzą do stołu. Obok spaghetti to ulubione danie mojej rodziny. Ostatnia wyglądała tak :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5449
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5449
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać mięso. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami, usmażyć. Wlać passattę. Wszystko razem smażyć przez kilka minut. Ponownie doprawić.
50g masła rozpuścić w rondlu, dodać mąkę. Przesmażyć chwilę. Wlać mleko. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszać, aż zgęstnieje.
Prostokątną formę wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Sosem beszamelowym wysmarować dno formy. Wyłożyć makaronem. Rozsmarować trochę sosu pomidorowego, potem trochę beszamelowego. Posypać parmezanem. Czynności powtarzać, aż się skończą składniki. Na wierzchu ma być makaron posmarowanym tylko sosem beszamelowym i posypany parmezanem.
Piec ok. 30-40 minut. Smacznego :)