Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka, której nikt się nie oprze. Delikatne mięso z indyka z warzywami w sosie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
1. Mięso kroimy na kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju 2. Doprawiamy sola oraz przyprawą do indyka.
3. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną w kostkę cebulę. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. 5. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 6. Następnie dodajemy obrane z nasion i pokrojone w paseczki papryki oraz pokrojone w kostkę ogórki. 7. Łączymy wszystkie warzywa z koncentratem pomidorowym i jak ktoś lubi wyrazisty smak, doprawiamy papryką.
8. Warzywa łączymy z mięsem.
9. Następnym zadaniem jest przygotowanie sosu beszamel: rozpuszczamy w rondelku masło, następnie zestawiamy z palnika i dodajemy mąkę, wlewamy powoli mieszając mleko i doprawiamy pieprzem gałką oraz solą, gotujemy.
10. Płaty makaronowe 2 minuty obgotujemy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
11. Przykrywamy połową sosu mięso warzywnego.
12. Ponownie makaron i połowę sosu beszamel.
13. Sos przykrywamy serem i wykładamy pozostały sos warzywny z mięsem.
14. Końcową warstwą jest makaron, sos beszamel i ser. 15. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180°C.
16. Przed podaniem można polać ketchupem. 17. Smacznego.