Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka, której nikt się nie oprze. Delikatne mięso z indyka z warzywami w sosie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12255
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13002
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5142
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12255
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13002
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5142
Składniki
1. Mięso kroimy na kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju 2. Doprawiamy sola oraz przyprawą do indyka.
3. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną w kostkę cebulę. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. 5. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 6. Następnie dodajemy obrane z nasion i pokrojone w paseczki papryki oraz pokrojone w kostkę ogórki. 7. Łączymy wszystkie warzywa z koncentratem pomidorowym i jak ktoś lubi wyrazisty smak, doprawiamy papryką.
8. Warzywa łączymy z mięsem.
9. Następnym zadaniem jest przygotowanie sosu beszamel: rozpuszczamy w rondelku masło, następnie zestawiamy z palnika i dodajemy mąkę, wlewamy powoli mieszając mleko i doprawiamy pieprzem gałką oraz solą, gotujemy.
10. Płaty makaronowe 2 minuty obgotujemy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
11. Przykrywamy połową sosu mięso warzywnego.
12. Ponownie makaron i połowę sosu beszamel.
13. Sos przykrywamy serem i wykładamy pozostały sos warzywny z mięsem.
14. Końcową warstwą jest makaron, sos beszamel i ser. 15. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180°C.
16. Przed podaniem można polać ketchupem. 17. Smacznego.