Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna lazania. Przepis pochodzi z kuchni włoskiej. Nietypowy dodatek w postaci kromek podsuszonego chleba, dodaje jej niezwykły smak.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Cukinie gotujemy w skórkach w osolonej wodzie. Kroimy w paski. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami . Na dno naczynia żaroodpornego układamy połowe kromek, na nie połowe przecieru. Na to pokrojoną jedną cukinię. Posypujemy serem żółtym zmieszanym z parmezanem. Czynność tą powtarzamy.
Pieczemy w temp 180* ponad pół godziny.