Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna lazania. Przepis pochodzi z kuchni włoskiej. Nietypowy dodatek w postaci kromek podsuszonego chleba, dodaje jej niezwykły smak.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Cukinie gotujemy w skórkach w osolonej wodzie. Kroimy w paski. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami . Na dno naczynia żaroodpornego układamy połowe kromek, na nie połowe przecieru. Na to pokrojoną jedną cukinię. Posypujemy serem żółtym zmieszanym z parmezanem. Czynność tą powtarzamy.
Pieczemy w temp 180* ponad pół godziny.