Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna lazania. Przepis pochodzi z kuchni włoskiej. Nietypowy dodatek w postaci kromek podsuszonego chleba, dodaje jej niezwykły smak.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Cukinie gotujemy w skórkach w osolonej wodzie. Kroimy w paski. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami . Na dno naczynia żaroodpornego układamy połowe kromek, na nie połowe przecieru. Na to pokrojoną jedną cukinię. Posypujemy serem żółtym zmieszanym z parmezanem. Czynność tą powtarzamy.
Pieczemy w temp 180* ponad pół godziny.