Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze dania są z młodych warzyw, a kapusta nie tylko jest smaczna, również zawiera dużo witamin A,B,C, ma właściwości lecznicze.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 249
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1183
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 249
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1183
Składniki
1. Mięso kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dodajemy pokrojoną kapustę.
6. Kiedy warzywa są już dobre, dodajemy ketchup, chwilę prużymy.
7. Masło rozpuszczamy w garnku. 8. Wsypujemy mąkę, mieszając żeby nie powstały grudki. 9. Dodajemy gałkę muszkatołową. 10. Wlewamy stopniowo mleko, cały czas gotujemy. 11. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 12. Na koniec dodajemy starty na dużych oczach ser. 13. Mieszając aż się rozpuści.
14. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy makaron.
15. Na makaron wykładamy mięso. 16. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
17. Rozprowadzamy połowę sosu beszamel.
18. Przykrywamy makaronem.
19. Układamy warstwę z pieczarek i kapusty.
20. Ponownie przykrywamy makaronem.
21. Rozprowadzamy drugą połowę sosu.
22. Układamy pokrojone pomidory.
23. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
24. Zapiekamy pod przykryciem 40 minut w 180°C. 25. Przed podaniem dekorujemy pomidorkami oraz szczypiorkiem. 26. Danie gotowe. 27. Smacznego.