Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze dania są z młodych warzyw, a kapusta nie tylko jest smaczna, również zawiera dużo witamin A,B,C, ma właściwości lecznicze.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16841
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23828
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16841
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23828
Składniki
1. Mięso kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dodajemy pokrojoną kapustę.
6. Kiedy warzywa są już dobre, dodajemy ketchup, chwilę prużymy.
7. Masło rozpuszczamy w garnku. 8. Wsypujemy mąkę, mieszając żeby nie powstały grudki. 9. Dodajemy gałkę muszkatołową. 10. Wlewamy stopniowo mleko, cały czas gotujemy. 11. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 12. Na koniec dodajemy starty na dużych oczach ser. 13. Mieszając aż się rozpuści.
14. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy makaron.
15. Na makaron wykładamy mięso. 16. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
17. Rozprowadzamy połowę sosu beszamel.
18. Przykrywamy makaronem.
19. Układamy warstwę z pieczarek i kapusty.
20. Ponownie przykrywamy makaronem.
21. Rozprowadzamy drugą połowę sosu.
22. Układamy pokrojone pomidory.
23. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
24. Zapiekamy pod przykryciem 40 minut w 180°C. 25. Przed podaniem dekorujemy pomidorkami oraz szczypiorkiem. 26. Danie gotowe. 27. Smacznego.