Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 872
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5929
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9758
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 872
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5929
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9758
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem, gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy na dużym płomieniu, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Po chwili dodajemy posiekany czosnek, smażymy kilkanaście sekund, cały czas mieszając. Wrzucamy do kapusty, mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do kapusty wrzucamy makaron, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.