Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1970
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 638
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1970
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 638
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem, gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy na dużym płomieniu, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Po chwili dodajemy posiekany czosnek, smażymy kilkanaście sekund, cały czas mieszając. Wrzucamy do kapusty, mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do kapusty wrzucamy makaron, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.