Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki na szybko

Łazanki na szybko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2305 Ocena: 51028

Dodano:

Odsłon: 17738

Danie w 20 minut? A jak!

Składniki

  • 250 g makaronu łazanki
  • 600 g kapusty coolwrap
  • 150 ml wrzątku
  • 240 g pokrojonego w paski boczku surowego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • świeży koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki na szybko

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem, gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut.

    Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy na dużym płomieniu, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Po chwili dodajemy posiekany czosnek, smażymy kilkanaście sekund, cały czas mieszając. Wrzucamy do kapusty, mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

    Do kapusty wrzucamy makaron, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń