Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2759
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2759
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem, gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy na dużym płomieniu, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Po chwili dodajemy posiekany czosnek, smażymy kilkanaście sekund, cały czas mieszając. Wrzucamy do kapusty, mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do kapusty wrzucamy makaron, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.