Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
będzie troszkę zabawy z kapustą ale W A R T O !!!! możesz schować swoją kuchenną miotłę - TE ŁAZANKI WYMIATAJĄ WSZYSTKO :)))))))))
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Składniki
- zsiekaj kapustę na kwadraciki wielkością jak najbardziej zbliżone do łazanek, - zalej wodą i podgotuj ok. 10 minut. - odcedź kapustę i na chwilę odstaw,
- pokrój boczek na małe skwarki lub małe słupki, podsmaż na patelni i odłóż do miski, - pokrój kiełbasę na plasterki a pózniej w ćwiartki, podsmaż na patelni i odłóż do miski, - pokrój cebulę w grubą kostkę podsmaż na patelni. ps. jeżeli będziesz mieć mało tłuszczu z zesmażanego boczku - dodaj smalcu.
- do podsmażonej cebuli wrzuć na patelnię podgotowaną kapustę i chwilę podsmaż na "dość dużym ogniu", - podlej kapustę kilkoma łyżkami wody i dorzuć kostkę rosołową (ja lubię intensywne smaki wiec dorzucam dwie :), - przykryj patelnię pokrywą i duś około 15 minut, pod koniec duszenia - jak odparuje woda dorzuć boczek i kiełbasę., - w międzyczasie ugotuj makaron - musi być "aldente",
do jednego garnka wrzucaj: - świeżo ugotowany makaron, - gorącą, prosto z patelni, kapustę z boczkiem i kiełbasą, - drobno posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw świeżo mielonym pieprzem - S M A C Z N E G O !!!! ps. po wymieszaniu, jeżeli pozwoli Ci na to głód i nerwy, możesz łazanki zapiec 10 min w piekarniku w naczyniu żaroodpornym :D