Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem wędzonym, kiełbasą i pieczarkami.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotowuj ponownie gdyby była kwaśna , dodaj przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź.
Rozgrzej patelnię i dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną cebulę, i obrane i pokrojone pieczarki, wszystko razem podsmaż około 15 minut na rumiano.
Do garnka dodaj odcedzoną kapustę, ugotowane łazanki i podsmażony boczek z cebulą i pieczarkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmaż na rumiano i dodaj do kapusty. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem czy papryką. Przed podaniem całość podgrzej. Polecam.