Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem wędzonym, kiełbasą i pieczarkami.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6987
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6987
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotowuj ponownie gdyby była kwaśna , dodaj przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź.
Rozgrzej patelnię i dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną cebulę, i obrane i pokrojone pieczarki, wszystko razem podsmaż około 15 minut na rumiano.
Do garnka dodaj odcedzoną kapustę, ugotowane łazanki i podsmażony boczek z cebulą i pieczarkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmaż na rumiano i dodaj do kapusty. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem czy papryką. Przed podaniem całość podgrzej. Polecam.