Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem wędzonym, kiełbasą i pieczarkami.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 634
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 634
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotowuj ponownie gdyby była kwaśna , dodaj przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź.
Rozgrzej patelnię i dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną cebulę, i obrane i pokrojone pieczarki, wszystko razem podsmaż około 15 minut na rumiano.
Do garnka dodaj odcedzoną kapustę, ugotowane łazanki i podsmażony boczek z cebulą i pieczarkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmaż na rumiano i dodaj do kapusty. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem czy papryką. Przed podaniem całość podgrzej. Polecam.