Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem wędzonym, kiełbasą i pieczarkami.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2783
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2783
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotowuj ponownie gdyby była kwaśna , dodaj przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź.
Rozgrzej patelnię i dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną cebulę, i obrane i pokrojone pieczarki, wszystko razem podsmaż około 15 minut na rumiano.
Do garnka dodaj odcedzoną kapustę, ugotowane łazanki i podsmażony boczek z cebulą i pieczarkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmaż na rumiano i dodaj do kapusty. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem czy papryką. Przed podaniem całość podgrzej. Polecam.