Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska tradycja ,polskie smaki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25923
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25923
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Składniki
Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską posiekałem ,zalałem zimną wodą (200 ml –w razie potrzeby dolać),razem z liściem laurowym i łyżeczką soli gotowałem do miękkości. Nadmiar wody odparowałem. Cebulę posiekałem i podsmażyłem na maśle. Dodałem do kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodałem do całości. Następnie dodałem makaron ,wszystkie składniki ,razem z posiekanym koperkiem wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.