Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą włoską

Łazanki z kapustą włoską

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16767

Dodano:

Odsłon: 6239

Polska tradycja ,polskie smaki

Składniki

  • 200 g makaronu łazanki Lubella
  • 1/2 kg kapusty włoskiej
  • 200 g boczku wędzonego
  • liść laurowy
  • cebula
  • łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską posiekałem ,zalałem zimną wodą (200 ml –w razie potrzeby dolać),razem z liściem laurowym i łyżeczką soli gotowałem do miękkości. Nadmiar wody odparowałem. Cebulę posiekałem i podsmażyłem na maśle. Dodałem do kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodałem do całości. Następnie dodałem makaron ,wszystkie składniki ,razem z posiekanym koperkiem wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń