Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska tradycja ,polskie smaki
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425212
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10743
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425212
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10743
Składniki
Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską posiekałem ,zalałem zimną wodą (200 ml –w razie potrzeby dolać),razem z liściem laurowym i łyżeczką soli gotowałem do miękkości. Nadmiar wody odparowałem. Cebulę posiekałem i podsmażyłem na maśle. Dodałem do kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodałem do całości. Następnie dodałem makaron ,wszystkie składniki ,razem z posiekanym koperkiem wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.