Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami.

Łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1530 Ocena: 20779

Dodano:

Odsłon: 9315

Polecam, bardzo smaczne łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. Do łazanek użyłam domowego kiszenia bardzo smaczną kapustę, ukiszoną wraz z żurawiną, która podkreśla smak kwasu w kapuście dodając troszkę swojej goryczki.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami.

Przygotowanie

  1. W litrze wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, liści laurowych i ziela angielskiego, gotujemy kapustę kiszoną do miękkości. Kapustę gotujemy dzień wcześniej i pozostawiamy na noc do ostygnięcia. Ostudzoną kapustę lekko odciskamy, kroimy nożem i smażymy wraz z mięsem mielonym, doprawionym pieprzem i solą.

  2. W między czasie na patelni smażymy pieczarki z cebulą.

  3. Gotujemy makaron łazanki.

  4. Gdy pieczarki podduszą się z cebulą, dodajemy je do wcześniej podsmażonej kapusty z mielonym mięsem, dodajemy pokrojony koper i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki jednocześnie podsmażając je na wolnym ogniu.

  5. Pod koniec smażenia jeszcze raz próbujemy smak i w razie potrzeby doprawiamy.

  6. Po zakończonym duszeniu, nakładamy na talerze i zajadamy :)

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 28 marca 2017 Ale narobiłaś mi ochoty na łazanki.Oczywiście z kiszoną swojską kapustą,pycha.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 marca 2017 Mmmm...nie ma to jak swojskie i pyszne jedzonko:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń