Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. Do łazanek użyłam domowego kiszenia bardzo smaczną kapustę, ukiszoną wraz z żurawiną, która podkreśla smak kwasu w kapuście dodając troszkę swojej goryczki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2770
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3616
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7139
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2770
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3616
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7139
Składniki
W litrze wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, liści laurowych i ziela angielskiego, gotujemy kapustę kiszoną do miękkości. Kapustę gotujemy dzień wcześniej i pozostawiamy na noc do ostygnięcia. Ostudzoną kapustę lekko odciskamy, kroimy nożem i smażymy wraz z mięsem mielonym, doprawionym pieprzem i solą.
W między czasie na patelni smażymy pieczarki z cebulą.
Gotujemy makaron łazanki.
Gdy pieczarki podduszą się z cebulą, dodajemy je do wcześniej podsmażonej kapusty z mielonym mięsem, dodajemy pokrojony koper i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki jednocześnie podsmażając je na wolnym ogniu.
Pod koniec smażenia jeszcze raz próbujemy smak i w razie potrzeby doprawiamy.
Po zakończonym duszeniu, nakładamy na talerze i zajadamy :) Smacznego!!!