Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. Do łazanek użyłam domowego kiszenia bardzo smaczną kapustę, ukiszoną wraz z żurawiną, która podkreśla smak kwasu w kapuście dodając troszkę swojej goryczki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 71
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1046
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 71
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1046
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
W litrze wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, liści laurowych i ziela angielskiego, gotujemy kapustę kiszoną do miękkości. Kapustę gotujemy dzień wcześniej i pozostawiamy na noc do ostygnięcia.
Ostudzoną kapustę lekko odciskamy, kroimy nożem i smażymy wraz z mięsem mielonym, doprawionym pieprzem i solą. W między czasie na patelni smażymy pieczarki z cebulą i gotujemy makaron łazanki. Gdy pieczarki podduszą się z cebulą, dodajemy je do wcześniej podsmażonej kapusty z mielonym mięsem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki jednocześnie podsmażając je na wolnym ogniu. Pod koniec smażenia jeszcze raz próbujemy smak i w razie potrzeby doprawiamy. Po zakończonym duszeniu, nakładamy na talerze i zajadamy :) Smacznego!!!