Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na moją wersję łazanek z pieczarkami oraz kiełbasą z piersi kurczaka. Zamiast klasycznego makaronu łazanki użyłam kolorowych kokardek, które urozmaicają smak oraz wygląd dania. Gorąco polecam :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8207
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1530
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8207
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1530
Składniki
Kapustę kiszoną drobno kroimy, przekładamy do garnka i podlewamy wodą (na tyle by przykryć kapustę). Do kapusty dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i wyciągamy listki laurowe oraz ziele angielskie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, a kiełbasę w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Następnie dodajemy kiełbasę, chwilę smażymy, a na sam koniec dodajemy kiszoną kapustę.
Makaron odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy ziarnami kminku, solą oraz pierzem i smażymy jeszcze chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.
Jeśli mamy bardzo kwaśną kapustę to możemy ją przepłukać pod zimną wodą tuż przed gotowaniem.