Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na moją wersję łazanek z pieczarkami oraz kiełbasą z piersi kurczaka. Zamiast klasycznego makaronu łazanki użyłam kolorowych kokardek, które urozmaicają smak oraz wygląd dania. Gorąco polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Kapustę kiszoną drobno kroimy, przekładamy do garnka i podlewamy wodą (na tyle by przykryć kapustę). Do kapusty dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i wyciągamy listki laurowe oraz ziele angielskie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, a kiełbasę w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Następnie dodajemy kiełbasę, chwilę smażymy, a na sam koniec dodajemy kiszoną kapustę.
Makaron odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy ziarnami kminku, solą oraz pierzem i smażymy jeszcze chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.
Jeśli mamy bardzo kwaśną kapustę to możemy ją przepłukać pod zimną wodą tuż przed gotowaniem.