Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na moją wersję łazanek z pieczarkami oraz kiełbasą z piersi kurczaka. Zamiast klasycznego makaronu łazanki użyłam kolorowych kokardek, które urozmaicają smak oraz wygląd dania. Gorąco polecam :)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Kapustę kiszoną drobno kroimy, przekładamy do garnka i podlewamy wodą (na tyle by przykryć kapustę). Do kapusty dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i wyciągamy listki laurowe oraz ziele angielskie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, a kiełbasę w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Następnie dodajemy kiełbasę, chwilę smażymy, a na sam koniec dodajemy kiszoną kapustę.
Makaron odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy ziarnami kminku, solą oraz pierzem i smażymy jeszcze chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.
Jeśli mamy bardzo kwaśną kapustę to możemy ją przepłukać pod zimną wodą tuż przed gotowaniem.