Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na moją wersję łazanek z pieczarkami oraz kiełbasą z piersi kurczaka. Zamiast klasycznego makaronu łazanki użyłam kolorowych kokardek, które urozmaicają smak oraz wygląd dania. Gorąco polecam :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Kapustę kiszoną drobno kroimy, przekładamy do garnka i podlewamy wodą (na tyle by przykryć kapustę). Do kapusty dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i wyciągamy listki laurowe oraz ziele angielskie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, a kiełbasę w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Następnie dodajemy kiełbasę, chwilę smażymy, a na sam koniec dodajemy kiszoną kapustę.
Makaron odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy ziarnami kminku, solą oraz pierzem i smażymy jeszcze chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.
Jeśli mamy bardzo kwaśną kapustę to możemy ją przepłukać pod zimną wodą tuż przed gotowaniem.