Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1009 Ocena: 28109
Dodano: 25.02.2021
Odsłon: 1738
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kapustę kiszoną drobno kroimy, przekładamy do garnka i podlewamy wodą (na tyle by przykryć kapustę). Do kapusty dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i wyciągamy listki laurowe oraz ziele angielskie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, a kiełbasę w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Następnie dodajemy kiełbasę, chwilę smażymy, a na sam koniec dodajemy kiszoną kapustę.
Makaron odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy ziarnami kminku, solą oraz pierzem i smażymy jeszcze chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.
Jeśli mamy bardzo kwaśną kapustę to możemy ją przepłukać pod zimną wodą tuż przed gotowaniem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

BEATA1978 12 marcaZgłoś do usunięcia
Pysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 09 marcaZgłoś do usunięcia
Och ta inwencja ! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 02 marcaZgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe danie! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 26 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszotka :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Kasiu <3 Mega pysznie! <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Fajne te łazanki:-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz