Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki. Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.