Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki. Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.