Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie o wyważonym smaku dojrzałej papryki i świeżych pomidorów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 244
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 244
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Składniki
Kiełbasę pokroić na kawałki i smażyć na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zrumieni.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć, często mieszając, aż się zeszkli.
Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do smażącej się cebuli, doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 15 minut.
Pomidory umyć, każdy pokroić na około osiem części.
Kiełbasę i pomidory dodać do papryki, doprawić paprykami w proszku i dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki staną się miękkie.