Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie o wyważonym smaku dojrzałej papryki i świeżych pomidorów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Kiełbasę pokroić na kawałki i smażyć na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zrumieni.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć, często mieszając, aż się zeszkli.
Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do smażącej się cebuli, doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 15 minut.
Pomidory umyć, każdy pokroić na około osiem części.
Kiełbasę i pomidory dodać do papryki, doprawić paprykami w proszku i dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki staną się miękkie.