Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 447

Dodano:

Odsłon: 3428

Proste danie o wyważonym smaku dojrzałej papryki i świeżych pomidorów.

Składniki

  • Papryka czerwona duża 6 szt.
  • Pomidory średniej wielkości 7 szt.
  • Kiełbasa około 40 dkg
  • Cebula biała duża 2 szt.
  • Papryka słodka w proszku 2 łyżeczki
  • Papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
  • Sól
  • Olej roślinny do smażenia 2-3 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić na kawałki i smażyć na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zrumieni.

  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć, często mieszając, aż się zeszkli.

  3. Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do smażącej się cebuli, doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 15 minut.

  4. Pomidory umyć, każdy pokroić na około osiem części.

  5. Kiełbasę i pomidory dodać do papryki, doprawić paprykami w proszku i dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki staną się miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń