Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie o wyważonym smaku dojrzałej papryki i świeżych pomidorów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Kiełbasę pokroić na kawałki i smażyć na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zrumieni.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć, często mieszając, aż się zeszkli.
Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do smażącej się cebuli, doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 15 minut.
Pomidory umyć, każdy pokroić na około osiem części.
Kiełbasę i pomidory dodać do papryki, doprawić paprykami w proszku i dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki staną się miękkie.