Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do lecza można dodać wszystko co zalega nam w lodówce i ja tak właśnie zrobiłam.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 248
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 248
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
Marchewki i pietruszkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Wrzucamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody, lekko solimy i wstawiamy na mały ogień.
Cukinię myjemy i kroimy ją w średniej wielkości kostkę (nie obieramy ze skórki). Wrzucamy ją do garnka z gotującą się marchewką, trzymamy na ogniu, aż warzywa zmiękną i wyłączamy ogień.
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na patelnię i smażymy do momentu, aż warzywa się zarumienią. Przekładamy je do garnka z cukinią i marchewką.
Kiełbasę kroimy w półplasterki. Smażymy, aż zrobią się chrupiące i wrzucamy do garnka z pozostałymi składnikami.
Pomidory nacinamy na wierzchołkach, wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem, aby się sparzyły. Obieramy je ze skórki, kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni. Gdy zmiękną, rozgniatamy je widelcem, podlewamy odrobiną wody i dodajemy przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i przelewamy do garnka.
Do garnka ze wszystkimi składnikami dodajemy kukurydzę i fasolę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem granulowanym, bazylią i tymiankiem. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na mały ogień na około 5 minut. W razie potrzeby podlać wodą.