Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15349
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 723
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15349
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 723
Składniki
Do 3/4 litra wody dodaj kostkę rosołowa,Zagotuj,dodaj kukurydzę i zagotuj.Następnie dodaj pokrojoną w kostkę/paski pierś z kurczaka.Gotuj 20 min Zajmij się ryżem..
Na maśle zeszklij na złoto pokrojoną w kostkę cebulę.Dodaj surowy ryż i kurkumę.Praż na małym ogniu około 5 min.Następnie dodaj wodę ma zakryć ryż i być ponad nim na pół palca;) Wstaw na mały ogień i przykryj,gotuj aż całkiem wyparuje woda. Tak ugotowany ryż przełóż na talerz i polej ugotowanym leczo. Smacznego