Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam przepis na leczo z cukinii według przepisu mojej mamy. Proste, szybkie danie jednogarnkowe pochodzące z kuchni węgierskiej. Idealne na obiad, kolację, imprezę. Leczo można także pasteryzować. Zapraszam na sprawdzony przepis.
Pyszne, rozgrzewajace, wegetarianskie danie, idealne na zimowe dni. Jesli kto...
Odsłon: 482
Wegetariańska wersja popularnego jednogarnkowego dania. Doskonale smakuje z c...
Odsłon: 66401
Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze c...
Odsłon: 6044
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 16400
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 505
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 163
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 16400
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 505
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 163
Składniki
Cukinię umyć, obrać i pokroić w większą kostkę. Dodać 1 łyżkę soli, wymieszać i odstawić na około godzinę, aby cukinia zmiękła. Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę (piórka). Umyte papryki i sparzone pomidory pokroić w kostkę. Ogórki odsączyć i pokroić w talarki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paski.
Boczek pokroić w większą kostkę i smażyć na patelni około 10-12 minut. Boczek zdjąć z patelni, a na wytopionym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę mięso wieprzowe (u mnie szynka) i smażyć jeszcze 10-12 minut do miękkości. Usmażony boczek i mięso przełożyć do dużego garnka. Na rozgrzanym oleju zeszklić dobrze cebulę - około 10 minut, następnie dodać do niej paprykę i dusić jeszcze przez około 10 minut - do miękkości. Warzywa przełożyć do garnka.
Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojone pieczarki około 15 minut, następnie wrzucić do garnka. Cukinię dusić na rozgrzanym oleju około 15 minut. Gdy zmięknie dołożyć do garnka z pozostałymi warzywami. Dodać pokrojone ogórki kiszone i pomidory, przeciśnięty czosnek, przyprawy i wszystko wymieszać. Warzywa podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut. Na koniec dodać koncentrat lub domowy przecier z pomidorów, wymieszać i smażyć bez przykrycia jeszcze około 10-15 minut. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Dania główne
Risotto z brokułami
Dania główne
Kebab w miseczce z tortilli
Ryż z warzywami i kurczakiem
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 191
Jarmuż - klasyczny i wegański
Jarmuż to wciąż u nas niedoceniane warzywo, choć należy do warzyw uprawianych...
Odsłon: 105