Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kiełbasą i baleronem ze świeżymi warzywami: papryką, cukinią i pomidorami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15860
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 548
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15860
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 548
Składniki
Pomidory ponacinałam na czubku na krzyż i zalałam je wrzątkiem. Odczekałam 2-3 minuty, wyjęłam z wody i obrałam ze skórki. Pomidory pokroiłam w kostkę i odstawiłam. Kiełbasę i baleron pokroiłam w kostkę. Cebulę obrałam i również pokroiłam w kostkę. Paprykę i cukinię oczyściłam z nasion, cukinię dodatkowo obrałam ze skóry. Obydwa warzywa pokroiłam w kostkę. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju. Wrzuciłam cebulę i kiełbasę i razem smażyłam aż się zarumieniły. Następnie przełożyłam do garnka, a na patelni przesmażyłam paprykę i cukinię. Po usmażeniu dołożyłam je do kiełbasy do garnka. Dodałam jeszcze pomidory. Dolałam ok. 2 szklanki wody. Wsypałam paprykę w proszku, dodałam koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiłam solą i pieprzem. Leczo dusiłam na niedużym ogniu ok. 30 minut. Leczo podawałam na ciepło z makaronem lub ryżem.