Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na lekkie i zdrowe spaghetti ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i serem feta. To szybki przepis na pyszny obiad lub kolację, idealny dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Danie jest nie tylko pełne smaku, ale również proste w przygotowaniu – świetne na dni, kiedy brakuje czasu, ale nie chcemy rezygnować z jakości. Jeżeli szukacie pomysłu na zdrowe spaghetti z warzywami, które zadowoli zarówno Wasze podniebienie, jak i zadba o Waszą sylwetkę, ten przepis jest właśnie dla Was. Zostańcie ze mną, aby zobaczyć krok po kroku, jak przygotować to pyszne spaghetti ze szpinakiem, pomidorkami i fetą!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Składniki
Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość podsmażamy około 1 minutę, często mieszając. Następnie dodajemy liście szpinaku i wszystko mieszamy, wlewamy wodę i całość dusimy około 5 minut. Do szpinaku dodajemy pokrojony ser feta oraz pomidorki, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi, delikatnie razem łączymy. Następnie całość łączymy z ugotowanym makaronem i do razu podajemy.