Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwie skończył się tydzień i czas wrócić nareszcie do przyjemniejszych zajęć :) Czy Wy również od poniedziałku tak jak, odliczacie każdy dzień do weekendu? :) Na szczęście jest już upragniony wieczór piąteczka, a dla głodnych smaków i wrażeń proponuję, polenić się przy leniwych kluskach z gorgonzolą i pesto bazyliowym. Mniam! To dopiero początek pysznych dań, które dla Was mam w zanadrzu :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Wszystkie składniki pesto wkładamy do rozdrabniacza do lodu i miksujemy blenderem na gładką masę. Twaróg rozgniatamy praską, dodajemy żółtko i ubitą pianę z białka, rozdrobnioną gorgonzolę, mąkę i odrobinę soli. Na koniec dodajemy pesto, wszystko razem mieszamy i formujemy z ciasta wałek. Kroimy na równe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu. Gdy kluski wypłyną trzymamy je jeszcze 3 minuty. Kluski wyjmujemy na talerz i podajemy z pesto na wierzchu. Smacznego! Ps. można też z bułeczką i masełkiem tradycyjnie podać, to również bardzo mniam!