Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwie skończył się tydzień i czas wrócić nareszcie do przyjemniejszych zajęć :) Czy Wy również od poniedziałku tak jak, odliczacie każdy dzień do weekendu? :) Na szczęście jest już upragniony wieczór piąteczka, a dla głodnych smaków i wrażeń proponuję, polenić się przy leniwych kluskach z gorgonzolą i pesto bazyliowym. Mniam! To dopiero początek pysznych dań, które dla Was mam w zanadrzu :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 21
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2599
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 752
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1541
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14046
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 21
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2599
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 752
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1541
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14046
Składniki
Wszystkie składniki pesto wkładamy do rozdrabniacza do lodu i miksujemy blenderem na gładką masę. Twaróg rozgniatamy praską, dodajemy żółtko i ubitą pianę z białka, rozdrobnioną gorgonzolę, mąkę i odrobinę soli. Na koniec dodajemy pesto, wszystko razem mieszamy i formujemy z ciasta wałek. Kroimy na równe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu. Gdy kluski wypłyną trzymamy je jeszcze 3 minuty. Kluski wyjmujemy na talerz i podajemy z pesto na wierzchu. Smacznego! Ps. można też z bułeczką i masełkiem tradycyjnie podać, to również bardzo mniam!