Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną tartę z kurkami ;)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99087
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99087
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, szczypty soli, 150 g masła, odrobiny cukru i jajka. Uformuj kulkę i schładzaj przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim formę do tarty, ponakłuwaj widelcem, podpiekaj 15 min w 190 stopniach.
Kurki oczyść, większe sztuki pokrój. Rozgrzej masło i wrzuć kurki, smaż aż do odparowania wody, pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kremówkę zmiksuj z żółtkami, połącz z startym żółtym serem, dopraw solą, gałką muszkatołową oraz tymiankiem. Dodaj kurki, Masę wyłóż na spód, piecz 35 minut.