Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną tartę z kurkami ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, szczypty soli, 150 g masła, odrobiny cukru i jajka. Uformuj kulkę i schładzaj przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim formę do tarty, ponakłuwaj widelcem, podpiekaj 15 min w 190 stopniach.
Kurki oczyść, większe sztuki pokrój. Rozgrzej masło i wrzuć kurki, smaż aż do odparowania wody, pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kremówkę zmiksuj z żółtkami, połącz z startym żółtym serem, dopraw solą, gałką muszkatołową oraz tymiankiem. Dodaj kurki, Masę wyłóż na spód, piecz 35 minut.