Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną tartę z kurkami ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1330
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5855
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18516
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1330
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5855
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18516
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, szczypty soli, 150 g masła, odrobiny cukru i jajka. Uformuj kulkę i schładzaj przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim formę do tarty, ponakłuwaj widelcem, podpiekaj 15 min w 190 stopniach.
Kurki oczyść, większe sztuki pokrój. Rozgrzej masło i wrzuć kurki, smaż aż do odparowania wody, pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kremówkę zmiksuj z żółtkami, połącz z startym żółtym serem, dopraw solą, gałką muszkatołową oraz tymiankiem. Dodaj kurki, Masę wyłóż na spód, piecz 35 minut.