Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Starannie umyte i oczyszczone grzyby pokroić i podsmażyć na oleju. Dusić na małym ogniu aż będą miękkie. Przepuścić razem z odciśniętą z mleka bułką przez maszynkę. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę. Wymieszać z masą grzybową, jajami i połową tartej bułki (masa powinna być gęsta). Przyprawić solą i pieprzem. Formować płaskie kotlety, obtaczać je w tarej bułce. Usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, z dodatkiem ryżu i z surówką.