Do góry

Dania główne Przepis na:

Letnia zapiekanka z młodymi ziemniakami i kalafiorem

Letnia zapiekanka z młodymi ziemniakami i kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11228

Dodano:

Odsłon: 6976

Latem stawiajmy na lżejsze dania, to niewątpliwie takim jest:). Młode ziemniaki, kalafior i chuda drobiowa kiełbasa stanowią doskonałe połączenie. Zapiekankę popijmy szklanką zimnej maślanki:).

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 kalafior
  • 400g kiełbasy drobiowej
  • 1 pęczek koperku
  • 200g pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko L
  • 200 g śmietany 18%
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Letnia zapiekanka z młodymi ziemniakami i kalafiorem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki skrobiemy. Kalafior dzielimy na różyczki. W osobnych garnkach warzywa gotujemy do miękkości. Koperek siekamy, kiełbasę kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół.
    2.

  2. Jajka, śmietanę, koperek i przyprawy mieszamy ze sobą. Dodajemy do warzyw i kiełbasy, mieszamy do połączenia składników.

  3. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń