Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z dużą ilością świeżych ziół.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13205
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2557
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4674
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13205
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2557
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4674
Składniki
Cebulę, czosnek i zioła drobno posiekać. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki i wymieszać z ziołami, czosnkiem i cebulką.
Mąkę zmieszać z solą, proszkiem do pieczenia, papryką, kolendrą i kminem rzymskim.
Jajka ubić lekko trzepaczką, dodać do nich mąkę z dodatkami i dokładnie wymieszać.
Do mieszaniny mąki z jajkami dodać cukinię z ziołami i ponownie wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać olej i na gorący nakładać łyżką ciasto. Smażyć placuszki z obu stron na rumiano.
Podawać gorące z sosem czosnkowym (gęsty jogurt wymieszany z kilkoma ząbkami czosnku i z solą).