Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z dużą ilością świeżych ziół.
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 291
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 54
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 517
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76023
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 291
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 54
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 517
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76023
Składniki
Cebulę, czosnek i zioła drobno posiekać. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki i wymieszać z ziołami, czosnkiem i cebulką.
Mąkę zmieszać z solą, proszkiem do pieczenia, papryką, kolendrą i kminem rzymskim.
Jajka ubić lekko trzepaczką, dodać do nich mąkę z dodatkami i dokładnie wymieszać.
Do mieszaniny mąki z jajkami dodać cukinię z ziołami i ponownie wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać olej i na gorący nakładać łyżką ciasto. Smażyć placuszki z obu stron na rumiano.
Podawać gorące z sosem czosnkowym (gęsty jogurt wymieszany z kilkoma ząbkami czosnku i z solą).