Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie mięsko na obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Składniki
Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, podsmażmy z dwóch stron na patelni.
Cebulę i pora kroimy w półplasterki, wykładamy na patelnię w której będziemy dusić mięso. Na cebulę kładziemy podsmażoną łopatkę, dolewamy wodę tak, aby przykryła mięso i dusimy na wolnym ogniu około 1 godz.
W międzyczasie obieramy czosnek, siekamy i oddajemy do mięsa. Gdy mięso będzie już miękkie solimy, dodajemy pieprz i majeranek.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką
Smacznego :)