Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka duszona z cebulą

Łopatka duszona z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 1473

Mięciutkie mięsko na obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, podsmażmy z dwóch stron na patelni.

  2. Cebulę i pora kroimy w półplasterki, wykładamy na patelnię w której będziemy dusić mięso.
    Na cebulę kładziemy podsmażoną łopatkę, dolewamy wodę tak, aby przykryła mięso i dusimy na wolnym ogniu około 1 godz.

  3. W międzyczasie obieramy czosnek, siekamy i oddajemy do mięsa.
    Gdy mięso będzie już miękkie solimy, dodajemy pieprz i majeranek.

  4. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń