Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19103
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8832
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 682
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8396
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19103
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8832
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 682
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8396
Składniki
Łopatkę umyć,w razie potrzeby przeciąć na 2 kawałki.Usunąć nie potrzebne włókna i tłuszcz.
Czosnek obrać pokroić w słupki.Mięso ponacinać ostrym nożem w kilku miejscach,w szparki włożyć kawałki czosnku.
Do oleju dodaj wszystkie przyprawy,dokładnie wymieszaj wszystko razem.Nasmaruj dokładnie mięso.
Tak przygotowaną łopatkę zostawić na ok 12 godzin w lodówce,najlepiej na całą noc.
Piec ok 1 1/2 godziny w 200 stopniach.(Piekarnik z termoobiegiem ok 180 st).Po połowie czasu mięso przewrócić i podlać szklanką wody,od czasu do czasu podlewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!