Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 846
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13125
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2025
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 65
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 846
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13125
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2025
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 65
Składniki
Łopatkę umyć,w razie potrzeby przeciąć na 2 kawałki.Usunąć nie potrzebne włókna i tłuszcz.
Czosnek obrać pokroić w słupki.Mięso ponacinać ostrym nożem w kilku miejscach,w szparki włożyć kawałki czosnku.
Do oleju dodaj wszystkie przyprawy,dokładnie wymieszaj wszystko razem.Nasmaruj dokładnie mięso.
Tak przygotowaną łopatkę zostawić na ok 12 godzin w lodówce,najlepiej na całą noc.
Piec ok 1 1/2 godziny w 200 stopniach.(Piekarnik z termoobiegiem ok 180 st).Po połowie czasu mięso przewrócić i podlać szklanką wody,od czasu do czasu podlewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!