Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5682
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5682
Składniki
Łopatkę umyć,w razie potrzeby przeciąć na 2 kawałki.Usunąć nie potrzebne włókna i tłuszcz.
Czosnek obrać pokroić w słupki.Mięso ponacinać ostrym nożem w kilku miejscach,w szparki włożyć kawałki czosnku.
Do oleju dodaj wszystkie przyprawy,dokładnie wymieszaj wszystko razem.Nasmaruj dokładnie mięso.
Tak przygotowaną łopatkę zostawić na ok 12 godzin w lodówce,najlepiej na całą noc.
Piec ok 1 1/2 godziny w 200 stopniach.(Piekarnik z termoobiegiem ok 180 st).Po połowie czasu mięso przewrócić i podlać szklanką wody,od czasu do czasu podlewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!