Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1009
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1009
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Składniki
Łopatkę umyć,w razie potrzeby przeciąć na 2 kawałki.Usunąć nie potrzebne włókna i tłuszcz.
Czosnek obrać pokroić w słupki.Mięso ponacinać ostrym nożem w kilku miejscach,w szparki włożyć kawałki czosnku.
Do oleju dodaj wszystkie przyprawy,dokładnie wymieszaj wszystko razem.Nasmaruj dokładnie mięso.
Tak przygotowaną łopatkę zostawić na ok 12 godzin w lodówce,najlepiej na całą noc.
Piec ok 1 1/2 godziny w 200 stopniach.(Piekarnik z termoobiegiem ok 180 st).Po połowie czasu mięso przewrócić i podlać szklanką wody,od czasu do czasu podlewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!