Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest poprostu pycha.Można zjeśc ja do obiadu razem z sosem ale i można dac na chlebek jako wędlina
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 61
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 155
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 169
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 61
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 155
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 169
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 175
Składniki
MARYNATA-Do dość dużej miski wlewamy ok 1 litr gorącej wody,rozpuszczamy w niej sól peklowaną i dodajemy wszystkie przyprawy.Łopatkę wsadzamy do miski z marynata i trzymamy w lodówce przez ok 4 dni.Po tym czasie łopatkę "staramy się "zrolować i wsadzić do siatki do pieczenia.Całość zawinąć w folie aluminiową.Piec w 200 st C przez ok 1,5 godz następnie rozwinąć z folii.Piec następne 1,5 godz od czasu do czasu podlewając "sosem"powstałym przy pieczeniu.