Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest poprostu pycha.Można zjeśc ja do obiadu razem z sosem ale i można dac na chlebek jako wędlina
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 258
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 746
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 258
Składniki
MARYNATA-Do dość dużej miski wlewamy ok 1 litr gorącej wody,rozpuszczamy w niej sól peklowaną i dodajemy wszystkie przyprawy.Łopatkę wsadzamy do miski z marynata i trzymamy w lodówce przez ok 4 dni.Po tym czasie łopatkę "staramy się "zrolować i wsadzić do siatki do pieczenia.Całość zawinąć w folie aluminiową.Piec w 200 st C przez ok 1,5 godz następnie rozwinąć z folii.Piec następne 1,5 godz od czasu do czasu podlewając "sosem"powstałym przy pieczeniu.