Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest poprostu pycha.Można zjeśc ja do obiadu razem z sosem ale i można dac na chlebek jako wędlina
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104084
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104084
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Składniki
MARYNATA-Do dość dużej miski wlewamy ok 1 litr gorącej wody,rozpuszczamy w niej sól peklowaną i dodajemy wszystkie przyprawy.Łopatkę wsadzamy do miski z marynata i trzymamy w lodówce przez ok 4 dni.Po tym czasie łopatkę "staramy się "zrolować i wsadzić do siatki do pieczenia.Całość zawinąć w folie aluminiową.Piec w 200 st C przez ok 1,5 godz następnie rozwinąć z folii.Piec następne 1,5 godz od czasu do czasu podlewając "sosem"powstałym przy pieczeniu.