Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest poprostu pycha.Można zjeśc ja do obiadu razem z sosem ale i można dac na chlebek jako wędlina
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 28
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 75
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 28
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 75
Składniki
MARYNATA-Do dość dużej miski wlewamy ok 1 litr gorącej wody,rozpuszczamy w niej sól peklowaną i dodajemy wszystkie przyprawy.Łopatkę wsadzamy do miski z marynata i trzymamy w lodówce przez ok 4 dni.Po tym czasie łopatkę "staramy się "zrolować i wsadzić do siatki do pieczenia.Całość zawinąć w folie aluminiową.Piec w 200 st C przez ok 1,5 godz następnie rozwinąć z folii.Piec następne 1,5 godz od czasu do czasu podlewając "sosem"powstałym przy pieczeniu.