Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory są niedocenianym warzywem. Ja je uwielbiam. Pory daję do surówek, mięsa, zupy a nawet chleba.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34131
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1325
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34131
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1325
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
Łopatkę pokroiłem na plastry, to co zostało zamroziłem (przyda się na mięso mielone). Mięso obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem z obu stron. Następnie zalałem wodą i dusiłem do miękkości.
Pory pokroiłem w plasterki i podsmażyłem do miękkości razem z czosnkiem posiekanym w plasterki. Gotowe warzywo zaprawiłem śmietaną i dodałem do uduszonej łopatki.
Miałem kilka mini porów, więc dusiłem je w całości.