Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory są niedocenianym warzywem. Ja je uwielbiam. Pory daję do surówek, mięsa, zupy a nawet chleba.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Łopatkę pokroiłem na plastry, to co zostało zamroziłem (przyda się na mięso mielone). Mięso obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem z obu stron. Następnie zalałem wodą i dusiłem do miękkości.
Pory pokroiłem w plasterki i podsmażyłem do miękkości razem z czosnkiem posiekanym w plasterki. Gotowe warzywo zaprawiłem śmietaną i dodałem do uduszonej łopatki.
Miałem kilka mini porów, więc dusiłem je w całości.