Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory są niedocenianym warzywem. Ja je uwielbiam. Pory daję do surówek, mięsa, zupy a nawet chleba.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1499
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8273
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 198
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1499
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8273
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 198
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4293
Składniki
Łopatkę pokroiłem na plastry, to co zostało zamroziłem (przyda się na mięso mielone). Mięso obtoczyłem w przyprawach i podsmażyłem z obu stron. Następnie zalałem wodą i dusiłem do miękkości.
Pory pokroiłem w plasterki i podsmażyłem do miękkości razem z czosnkiem posiekanym w plasterki. Gotowe warzywo zaprawiłem śmietaną i dodałem do uduszonej łopatki.
Miałem kilka mini porów, więc dusiłem je w całości.