Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka w sosie własnym

Łopatka w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 898

Dodano:

Odsłon: 11133

Mięsko to świetnie smakuje z ziemniakami, jak i kluskami np. śląskimi czy też kopytkami.

Składniki

  • Łopatka bez kości 4 sztuki
  • grzybki suszone
  • Cebula 2 sztuki
  • Przyprawa Kucharek
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia 3 łyżki
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łopatka w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Dokładnie umyć i wysuszyć kawałki łopatki. Do garnka wlać olej rzepakowy, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną w plastry cebulę. Podsmażyć cebulę do zrumienienia. Następnie włożyć do garnka kawałki łopatki, lekko podsmażyć. Wrzucić potem grzybki suszone, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem i solą do smaku. Smażyć do miękkości, dolewając po trochu wody. Podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń